Vanliga frågor
1. Vad skiljer hundrastning från hunddagis?
Familjelivet ser olika ut i hundarnas olika familjer. Eftersom DogJoy hämtar & lämnar er hund i hemmet behöver ni inte passa några öppetider. Eller jobbar ni hemifrån men har en hund som behöver komma ut en längre runda dagtid, socialisera sig med andra hundar & ni ibland möjlighet att vara hemifrån vissa arbetsdagar? Då låter DogJoy som ett val för er!
2. Hur vet jag att min hund klarar de längre promenaderna?
Alla vuxna, friska hundar klarar att promenera längre promenader upp till 3,5 timmar. Precis som vi människor mår hundar bra av att röra på sig och kondition byggs upp med ökad träning.
Vi anpassar promenaden utefter hundarna, tar pauser och varierar underlag, tempo och aktivitet under dagens gång.
3. Hur sätts era priser?
Priserna för våra upplägg baseras på ett antal olika parametrar. För att vi ska kunna erbjuda er en tjänst som håller hög kvalitet från ett företag som bedrivs seriöst behöver kostnader för försäkring, utrustning och personal täckas upp. Personalen ska arbeta under schyssta förhållanden med bra avtal, lön, försäkring och personalvård i form av fortbildning etc.
Längd på promenad och logistik är även en faktor i prissättning. Tex tar två promenader per dag mer tid logistiskt. Detsamma gäller singelpromenad jämfört med flockrastning.
4. Hur jobbar ni med hundarna?
Redan under inskolningen börjar vi jobba med kontakt. Hundarna ska känna sig helt trygga med sin hundrastare, lita på oss och eftersträva kontakt med oss. Här används olika varianter av belöning utefter vad just din hund gillar- Godis, uppmuntran, kel eller lek.
Vi eftersträvar att undvika osäkra, spända eller osäkra situationer. Tex håller vi ett gott avstånd till mötande fotgängare, cyklar och trafik. Vid hundmöten tar vi ut avstånd och jobbar med kontakt och belöning.
Tydliga rutiner är också en del av vårt arbetssätt. Om hundarna har koll på vad som sker i olika situationer underlättar vi för alla.
5. Vad krävs för att min hund ska få gå med?
Hunden måste vara minst 3 månader gammal och fått sina grundvaccinationer. Vi rekommenderar dock start vid 6 månaders ålder.
Hunden ska vara försäkrad, vaccinerad, frisk och fri från ohyra.
Vi har inga krav om kastrering för varken hanar eller tikar och inte heller några krav gällande storlek eller ras.
Tikar som löper får inte gå med i flock. Vi erbjuder däremot separata löppromenader mot en extra kostnad under löpet.
Hunden ska gå bra i koppel, inte dra och tycka att det är okej att en hundrastare kommer in i hemmet för att hämta och lämna.
6. Vad kan vi göra hemma för att förbereda en start hos er?
Ensamhetsträning- er hund ska vara bekväm att vara ensam hemma innan/efter hämtning/lämning.
Koppelträning- er hund ska gå bra i vanligt,fast koppel (ej långlina, flexikoppel etc), inte dra och vara bekväm i sin utrustning.
Koppelpromenad utan lek- om er hund ska promenera i flock är det viktigt att den kan göra det avslappnat. Många hundar kopplar ihop andra hundar med lek, vilket såklart är toppskojj. Men för att promenaden med kompisarna ska vara trivsam behöver hunden kunna slå av lek-knappen och promenera avslappnat ihop med andra hundar i koppel.